در این محتوا چه می خوانید؟
Toggleتعمیر قایق بادی به روش صحیح و اصولی، از آن دسته موضوعات است که اطلاع از آن، برای افرادی که از قایق بادی استفاده می کنند، بسیار واجب و حائز اهمیت است. اگرچه توصیه ما این است که برای خرید قایق بادی از قایق های بادی درجه یک و با کیفیت برند اینتکس استفاده کنید اما ممکن است یک لحظه غفلت، موجب سوراخ شدن و یا پارگی قایق بادی شما شود. برای پنچرگیری تنها به جعبه تعمیرات لوازم بادی خود که حاوی یک چسب مخصوص و رول پی وی سی می باشد، نیاز دارید. اینتکسینو، معتبرترین نمایندگی اینتکس در تهران، علاوه بر ارائه محصولات بادی اورجینال به مشتریان، این وبلاگ آموزشی را تحت عنوان آموزش پنچرگیری قایق بادی تهیه کرده است تا مطالعه کنید و هر زمان که نیاز داشتید به تعمیر قایق بادی خود بپردازید. بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید که در صورت نیاز به راحتی فقط با انجام چند مرحله، قایق خود را تعمیر کنید.
مراحل تعمیر قایق بادی
روش تعمیر قایق بادی، ممکن است در وهله اول اندکی پیچیده به نظر برسد زیرا هنگامی که متوجه آسیب می شوید، کمی نگران و مضطرب خواهید شد و از خودتان می پرسید چگونه قایق بادی خود را تعمیر کنیم. در پاسخ به این سوال باید گفت ابتدا خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید و مراحل تعمیر قایق بادی را با رعایت ترتیب آن ها و با دقت کامل انجام دهید. نحوه تعمیر قایق بادی و مراحل آن عبارتند از:
-
محل تعمیر قایق بادی را تمیز کنید.
در اولین مرحله قبل از شروع تعمیر قایق بادی، حتما محلی که می خواهید قایق را بر روی آن قرار دهید تمیز کنید طوری که هیچ جسم تیز بر روی زمین نباشد. برای این منظور می توانید یک زیرانداز پهن کنید و قایق را بر روی آن قرار دهید. این مرحله برای جلوگیری از وارد شدن آسیب مجدد به قایق بادی انجام می شود پس دقت کنید تا زحمات شما بی نتیجه نماند.
-
محل آسیب دیده را پیدا کنید.
دومین مرحله از آموزش تعمیر قایق بادی، پیدا کردن محل آسیب دیده است. باید بدانید کدام قسمت از قایق شما سوراخ و یا پاره شده است تا بتوانید آن ناحیه را تعمیر و ترمیم کنید. برای پیدا کردن محل آسیب، ابتدا یک محلول آب و صابون (یا همان محلول آب و کف) درست کنید. محلول موردنظر را به قایق خود در حالی که باد دارد، بمالید و کمی صبر کنید تا در قسمتی که سوراخ شده، حباب تشکیل شود. هر قسمت از قایق که حباب در آنجا تشکیل شد آسیب همان جا است، پس آن قسمت را علامت بزنید. این مرحله را چندین بار تکرار کنید تا اگر سوراخ های دیگری بر روی بدنه قایق بادی ایجاد شده است، نمایان شوند.
-
قایق بادی را خشک نمایید.
در این مرحله باید قایق بادی خود را به طور کامل خشک کنید تا بتوانید مراحل بعدی از آموزش تعمیر قایق بادی را بدون هیچگونه کم و کاستی انجام دهید. در صورتی که قادر به خشک کردن کل بدنه نیستید، حتما قسمتی که آسیب دیده و اطراف آن را خشک کنید تا با توجه به مراحل بعدی بتوانید آن ناحیه را تعمیر کنید.
-
به محل آسیب چسب بزنید.
اکنون که ناحیه آسیب دیده را پیدا کردید و آن را خشک نموده اید، نوبت به چسب کاری ناحیه موردنظر می رسد. درب جعبه تعمیرات قایق بادی را که به همراه دارید باز کرده و چسب مخصوص تعمیر را بردارید. مقداری از چسب را (نه کم و نه زیاد) به سوراخ موردنظر بزنید. درصورتی که چسب تعمیر قایق بادی شما تمام شده است حتما نسبت به خرید و ثبت سفارش آن از طریق وب سایت اینتکسینو اقدام نمایید. برای اطلاع از انواع چسب های تعمیر، می توانید مقاله «بهترین چسب قایق بادی برای تعمیر کدام است؟» از سری مقالات اینتکسینو را مطالعه نمایید و انتخابی مناسب داشته باشید.
-
رول پی وی سی (PVC) را به صورت گرد برش بزنید.
مجددا درب جعبه تعمیر قایق بادی خود را باز کرده و این بار رول پی وی سی موجود درون جعبه را بیرون آورید. کاربرد این رول در تعمیر لوازم بادی که از جنس پی وی سی ساخته شده اند، می باشد. پس قسمتی از رول (PVC) را توسط قیچی به صورت گرد برش بزنید. حتما وصله را به صورت دایره ای شکل برش بزنید تا به بهترین صورت به بدنه بچسبد و در صورت برخورد قایق بادی با لبه های تیز، وصله کنده نشود. اگر وصله های خود را به صورت چهارگوش برش بزنید، امکان دارد هنگام برخورد قایق به لبه اجسام، گوشه های وصله بلند شده و وصله کنده شود که در نتیجه قایق دچار آسیب مجدد خواهد شد.
-
وصله بریده شده را به محل پارگی بچسبانید.
پس از بریدن رول پی وی سی به اندازه مورد نیاز، یک سمت از آن را آغشته به چسب مخصوص نمایید و خیلی آهسته بر روی ناحیه سوراخ شده قرار دهید. در مرحله 5 و 6 از آموزش پنچرگیری قایق بادی، باید سرعت عمل بالایی داشته باشید تا چسبی که در مرحله 4 به بدنه قایق زده اید، خشک نشود. توصیه ما این است ابتدا رول پی وی سی را برش بزنید، سپس اول محل آسیب دیده و دوم وصله بریده شده را به چسب مخصوص آغشته نمایید. در آخر نیز وصله آغشته به چسب را به محل مورد نظر بچسبانید. فقط در نحوه تعمیر قایق بادی به اندازه و مقدار چسب توجه کنید زیرا اگر مقدار چسب مصرفی کم باشد وصله آنطور که باید به قایق نمی چسبد و اگر مقدار چسب مصرفی زیاد باشد، چسب روی بدنه قایق شره خواهد کرد که این موضوع باعث ایجاد یک برجستگی کوچک بر روی بدنه می شود. در صورتی که یک جسم ریز به آن برجستگی گیر کند، موجب سوراخ شدن و پارگی آن قسمت از قایق بادی می شود.
-
محل وصله را محکم کنید.
یکی از نکات مهم و قابل توجه در آموزش تعمیر قایق بادی، محکم ماندن محل اتصال وصله به بدنه است. برای اینکه وصله به خوبی به محل آسیب دیده بچسبد، ابتدا یک کتاب که سطح صافی دارد بر روی محل موردنظر قرار دهید. سپس یک جسم سنگین تر روی کتاب بگذارید. قرار دادن جسم سنگین به وزن 5 کیلوگرم و حتی بیشتر کمک می کند تا وصله به خوبی به بدنه بچسبد و کنده نشود. برای اطمینان بیشتر از چسبیده شدن وصله به محل سوراخ شده، قایق را به مدت نصف روز و یا یک روز کامل به همین حالت رها کنید.
-
قایق بادی را تست کنید.
پس از سپری شدن مدت زمان گفته شده، جسم سنگین و کتاب را از روی قایق بادی خود بردارید. قایق بادی را بر روی سطح آب رها کنید. اگر مثل روز اول بدون هیچ مشکلی بر روی سطح آب شناور ماند، یعنی تمام مراحل تعمیر قایق بادی را به نحو احسن انجام داده اید و می توانید از قایق بادی خود استفاده کنید. به شما پیشنهاد می کینم سری به مقاله 8 نکته آموزشی پارو زدن قایق بادی بزنید و از کاربرد آن غافل نشوید.
نکات مهم در پنچرگیری قایق بادی
اکنون که در مورد پنچرگیری و ترمیم سوراخ قایق بادی اطلاعات لازم را به دست آورده اید، بد نیست از نکات مهمی که در نحوه تعمیر قایق بادی تاثیرگذار هستند، نیز آگاه باشید.
- صد در صد از چسب تعمیر قایق بادی استفاده کنید. این چسب به همراه رول پی وی سی درون جعبه تعمیرات شما موجود است ولی اگر این محصولات شما به اتمام رسیده، حتما آن ها را تهیه کرده سپس نسبت به پنچرگیری قایق بادی خود اقدام کنید. استفاده از تجهیزات متفرقه و نامرغوب به لوازم بادی شما بیشتر آسیب می رساند.
- اگر هنگام ترمیم سوراخ قایق بادی دچار اشتباه شدید و در انجام مراحل به مشکل برخوردید، در هر مرحله ای که هستید بمانید و ادامه ندهید. سریعا قایق خود را به مراکز معتبر و متخصص در زمینه تعمیر قایق بادی تهران ببرید.
- هر زمان که احساس کردید قایق بادی شما آسیب دیده و نیاز به تعمیر دارد، سریعا دست به کار شوید و اجازه ندهید آسیب گسترده تر شود. زیرا استفاده از قایق در این حالت برای جان شما خطرآفرین خواهد بود.
برای جلوگیری از آسیب به قایق بادی حتما به نکات زیر توجه نمایید:
- پس از هر بار استفاده، قایق را با آب شیرین بشویید تا نمک، ماسه یا سایر زباله ها از بین برود
- از یک محلول صابون ملایم و یک برس نرم برای تمیز کردن سطح قایق به آرامی استفاده کنید.
- بعد از استفاده از قایق بادی آن کاملاً خشک کنید تا از رشدکپک جلوگیری شود.
- قایق را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید، دمای شدید و اشیاء تیز نگهداری کنید.
- اصطکاک همچنین برای قایق های بادی مشکل ایجاد می کند. به طور مرتب نقاط اصطکاک احتمالی روی سطح قایق بادی را بررسی کنید.
جمع بندی
حال که به پایان مبحث آموزش تعمیر قایق بادی (Inflatable boat repair and reconstruction)رسیدیم، به عنوان جمع بندی باید افزود که تمامی 8 مرحله گفته شده را به طور صحیح، با دقت و حوصله کامل انجام دهید. زیرا یک اشتباه کافیست تا قایق شما به آسیب بیشتری دچار شود. همچنین اگر وسایل موجود در پک تعمیرات شما کافی نیست، حتما آن ها را خریداری کرده و سپس به تعمیر بپردازید.
شما می توانید برای خرید قایق بادی و پک تعمیرات آن به وب سایت اینتکسینو مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت نمایید. اینتکسینو معتبر ترین نمایندگی محصولات اینتکس در تهران است که تمامی لوازم بادی و پک تعمیرات را به صورت اورجینال و با کیفیت عالی به مشتریان عرضه می نماید.
سپاسگزاریم که تا پایان مقاله همراه ما بودید. اگر تجربه خاصی درباره پنچرگیری قایق بادی دارید، حتما آن را در قسمت دیدگاه ها با ما و خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید. همچنین خوشحال می شویم این آموزش کاربردی را برای آشنایان خود که نیاز به کمک دارند، ارسال نمایید.